15 juni Page - Bryce Canyon 202 mijl

Na het tanken rijden we even door een woonwijk van Page om te zien hoe de Amerikanen hier wonen, nou daar is niets mis mee want er staan prachtig mooie huizen met uitzicht op Lake Powell. Na het ontbijt bij Denny´s gaan we op weg naar " Bryce Canyon" via Highway 89 in de staat Utah, een mormonen staat waar men geen drankjes kan kopen zonder eerst iets te eten te bestellen.

rotsen bij toegang tot PAge tijdens de motorreizen Amerika

We rijden nog een klein stukje langs Lake Powell dat we ook even van boven kunnen zien en verlaten dan de staat Arizona en rijden de staat Utah binnen waar het ook weer een uur later is. We rijden op de Highway 89 richting Big Water en Kanab, dat is zo´n rustige weg dat we er een keer met z´n allen naast elkaar proberen te rijden wat niet helemaal lukt omdat niet iedereen het in de gaten heeft maar het was toch wel een leuk gevoel.

We komen in Kanab waar we de weg naar Bryce Canyon nemen. We komen op een weggetje van ± 25 mijl dat ons over de bergen voert van " Cedar Breaks Nationaal Monument" waar, aan de peilstokken langs de weg te zien, in de winter ontzettend veel sneeuw moet vallen. We komen door "Duck Creek Valley" dat in de bergen wordt omgeven door dennenbossen en diverse snel stromende beekjes, kortom een prachtige omgeving.

Bovenop de berg ligt nog sneeuw en is het vergeleken met zo´n 20 minuten geleden ontzettend koud. Toch kunnen we het niet laten om even wat sneeuwballen te gooien en een paar foto´s te maken. We rijden nu door "Red Canyon" een voorloper van "Bryce Canyon" dat al zo prachtig is dat je je nauwelijks kunt voorstellen wat nu nog mooier kan zijn.

Ik krijg wat problemen met m´n motor omdat mijn hakschakelaar losschiet zodat ik niet meer op de normale manier kan schakelen. In Bryce Canyon aangekomen ben ik direct naar een garage gereden om het euvel te laten verhelpen, dat werd ook direct gedaan zodat de zaak weer prima in orde is.

We hebben weer een prima hotel "Ruby´s Inn" Waar we de motoren vlak voor de deur kunnen stallen en gaan dan ook direct douchen om daarna het westernstadje even te bekijken.

We hebben "Bryce Canyon Nationaal Park" vanuit de lucht bekeken met een helikopter, dat was een machtig gezicht. Je kunt je niet voorstellen dat dit miljoenen jaren geleden allemaal zeebodem is geweest. Allemachtig wat prachtig !

We hebben gegeten in het hotel (dat kon ook nergens anders) er was daar een buffet waar voor iedereen wel wat te vinden was, ook voor Hein, die vegetariër is. Na afloop hebben we op de kamer nog wat gedronken en wat moppen verteld en zijn daarna moe en voldaan gaan slapen.

15 juni Page - Bryce Canyon 202 mijl

De volgende ochtend in het hotel ontbeten en daarna naar het " Bryce Canyon Nationaal Park" gegaan. Het is een schitterend park dat we gisteren per helikopter hebben gezien maar vanaf de weg niet minder mooi is. Heerlijk rustig rijden en genieten van de natuur, deze keer zagen we ook levend wild namelijk een hert dat langs de weg ook al onze Harley´s bewonderde.

Ton heeft boven de motor van George gepakt en daar een stukje mee gereden, dat ging best goed maar de koude wind deed pijn op zijn wonden. Er geldt in het park een maximum snelheid van 35 mijl p/u maar Gerard werd betrapt met de radar op 50 mijl p/u zodat hij een boete kreeg van $ 65,00 die uit de pot betaald werd.

Bryce Canyon bij motorreizen naar amerika

Na wat foto´s bij de ingang van het park gemaakt te hebben zijn we op weg gegaan naar St.George. Het eerste gedeelte van deze rit is hetzelfde als die van gisteren dus rijden we weer door de dorpjes Glendale, Orderville en Mount Carmel om bij Mount Carmel Junction wegnummer 9 te nemen naar Springdale.



|   Naar de indexpagina   |   Naar de vorige pagina   |   Naar de volgende pagina |